Preparat je zelene boje s mirisom limuna. Razrjeđuje se s običnom vodom u omjeru 1:19 i tako primjenjuje, dozirajući od 2 dl do 2 L dnevno ovisno o protocima i zahtjevima. On je kombinacija biološkog surfaktanta i bakterija/enzima. Surfaktant djeluje odmah kao “odor control” na neugodne mirise, te rastapa masnoću da se bakterije lakše integriraju i započnu razgradnju. Popratna pojava je i uklanjanje neugodnih mirisa. Koriste ga mnoge hrvatske institucije, komunalci, restorani i hoteli. Svojom razgradnjom utječe na maksimalno moguće smanjenje perioda ispumpavanja mastolovaca, te održavanje protočnosti cjevovoda.

Koristi ga se i u kombinaciji s Biokockom za najbolje rezultate.

Zbog čega Vam treba PROTOX?
 
Cijela priča je vrlo jednostavna. Mastolovi koji se često ispumpavaju i smrde, vrlo vjerojatno nisu izvedeni adekvatno za protok koji moraju savladati. Temperatura u mastolovu je pogodna za razmnožavanje bakterija, ali nažalost pH vrlo često nije. To je obično zato jer kuhinja zbog svojih sanitarnih razloga koristi biocide, dezinficijense ili ako je problem i u cijevima – kiseline. To je glavni uzrok zašto mikroorganizmi koji imaju pogodne uvjete za biorazgradnju jednostavno spavaju ili ih nema i čekaju da ih Vi ispumpate. Koristeći Protox osiguravate potrebnu biologiju u cijevima i mastolovu koja će se natjecati s svakodnevnim novopridošlim masnoćama i pomaknuti period između 2 ispumpavanja što je moguće više.
Uvjeti kojih se potrebno držati.
 
Kada krećete s doziranjem Protox-a,  a postoji mogućnost da su i cijevi već dobro začepljene, dozirajte 7-21 dan da bi odlijepili sve stare naslage u cijevima. Nakon toga ispraznite mastolov i krenite s čistom situacijom. To će Vam dati najbolji uvid u efikasnost Protoxa, a i sami znate kolika je potreba bila prije.
Doziranja za restorane i hotele:
 
Shema doziranja PROTOX  za mastolove : (minimalne doze)
(PROTOX se razrijedi s vodom 1 :19 i tako primjenjuje 🙂
 
 
·   Startanje : 1 , 5 litra / m 3  ( volumena mastolova )
· Doza održavanja bazirana na količini dnevnih obroka
– do 100 obroka / dan ……… 100 ml / dan
– do 200 obroka / dan ……… 200 ml / dan
– do 300 obroka / dan ……… 300 ml / dan
– do 500 obroka / dan ……… 400 ml / dan
– do 800 obroka / dan ……… 650 ml / dan
– do 1000 obroka / dan ……. 800 ml / dan
– do 1500 obroka / dan ……. 1,2 L / dan
– do 2000 obroka / dan ……. 1,5 L / dan
 
 
BITNO ! ( preporuka )
Isprazniti mastolov pri startanju sa PROTOX-om . Inicijalna doza mora se dodati direktno u mastolov .
 
Doziranje za kućanstva
 
Ukoliko se radi o začepljenju dozirati 1 litru / dan razrjeđene tekućine (1:19) Ukoliko se radi o usporenom protoku dozirati 2 dl/dan razrjeđene tekućine (1:19) 1 dl razrjeđenog PROTOX-a održavat će protočnost kao doza održavanja.
Close Menu
Call Now ButtonInfo: